Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Knapperige rucolastamppot met pancetta

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr pancetta ( Italiaansontbijtspek)
of ontbijtspek, in reepjes
2-3 el pijnboompitten
300-400 gr rucola, kleine blaadjes of grof gesneden
aardalpuree zie recept : romige aardappelpuree
zout en peper
ca 100 gr parmezaanse kaas

Bereiden

Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant.
Rooster ook de pijnboompitten krokant in een droge koekenpan. Roer de pancetta met het vrijgekomen spekvet, de pijnboompitten en de rucola door de hete aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Schaaf er vlokken parmezaanse kaas over.

zie recept : romige aardappelpuree
Variatie op de rucolastampot: Rucola kunt u vervangen door andere bladgroenten, bijvoorbeeld waterkers, spinazie, lamsoren, veldsla of andijvie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aspergeschotel
Bloemkoolschotel met kerriesaus en ei
Jachtschotel met ham
Gegratineerde veldsla-stampot
Tuinbonenstamppot met doperwtjes en bacon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes